Tuesday, May 28, 2013

Family Day

Haa, tadi baru cerita hari Jumaat.

Okay, next, hari Sabtu.

So basically ada sekolah mama punya Family Day at Bukit Cherakah starting from 8 am until 1 pm.

First ada a little briefing, then breakfast. Then, ada show ular. Boleh pulak brader tu bercium-ciuman dengan ular-ular dia. Aduhhh. Ular hitam, King Cobra pun ada. Naik semua bulu roma i you alls. Seronok tengok cikgu-cikgu semua jerit2. HAHA :P Comel sangat.

Then gerak ke sawah pulak. 3 games; bola tampar sawah, bola beracun sawah and tangkap ikan keli di sawah. Sangat menarik. But I didn't get the chance to play, jadi penyimpan harta dan aset2 negara je :P Cikgu2 semua bagi phone, camera, kunci kereta, wallet, jam dan lain2 untuk dijaga. So, tengok je lah mereka main.

Termasuklah mama and abah saya. HAHAHA insiden lawak jadi sebelum mula main. Semua peserta pegi ambil tempat masing2. My mum and my dad (of course, same team) main bola tampar di tengah sawah. Belum mula pun lagi, mama nak pegi le ke tempat bola tampar tu.

Tiba-tiba terjatuh dalam selut, dah tak boleh keluar. Then, my dad being such a hero, pegi la tolong angkat my mum yang dah terstuck dalam sawah. TENGAH2 SAWAH, you alls. Semua mata tengok je mereka. Hahahahahahaha. Then ada la yang mengusik, "Pewittt pewittt", "Dukung! Dukung!", "Ambik gambar, cepat" dan seumpamanya lah.

Hahahaha, then I pandang my sister, my sister pandang i, dua2 dah geleng2 kepala.*facepalm*

HAHAHA sangat meriah. We had lots of fun and such a great laugh.

0 comments: